Menu – obiady domowe

Każda zupa 5zł

Drugie danie 15zł

Zestaw obiadowy I i II danie 20 zł

naczynia

I DANIE
ZUPY DNIA
II DANIE DO UZGODNIENIA DODATKI SURÓWKI
  1. Pomidorowa
  2. Ogórkowa
  3. Kapuśniak
  4. Pieczarkowa
  5. Botwinka
  6. Rosół
  7. Gulaszowa
  8. Flaki
  9. Barszcz czerwony
  10. Wiele innych
  1. KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY
  2. KOTLET MIELONY
  3. KOTLET SŁONECZNY Z PIERSI KURCZAKA
  4. KOTLET POŻARSKI
  5. KOTLET KRÓLEWSKI /kawałki piersi kurczaka, papryka, pieczarki zapieczone w cieście naleśnikowym/
  6. KOTLET GÓRNICKI /panierka z płatków kukurydzianych, farsz z pieczarek i kapusty kiszonej/
  7. KOTLET POLONEZ
  8. PALUSZKI DROBIOWE Z PIECZARKA
  9. KLOPSIKI W SOSIE
  10. STEK Z CEBULA
  11. PIEROGI /z kapusta, serem, szpinakiem, mięsem, ruskie
  12. WATRÓBKA Z CEBULKA
  13. KROKIETY Z MIĘSEM, SEREM LUB Z KAPUSTA
  14. NALEŚNIKI Z SEREM I ŚMIETANA
  15. KLUSKI ZIEMNIACZANE Z BIAŁYM SEREM I OKRASA
  16. PLACKI ZIEMNIACZANE /300g/
  17. ŁAZANKI /waga 300 g/
  18. RYBA SMAŻONA
  1. PIECZEŃ WIEPRZOWA
  2. BEFSTROGONOV WIEPRZOWY
  3. UDO Z KURCZAKA
  4. POTRAWKA Z KURCZAKA
  1. ZIEMNIAKI PUREE
  2. ZIEMNIACZKI PIECZONE
  3. KLUSKI ŚLASKIE
  4. KOPYTKA
  5. FRYTKI
  6. RYŻ
  7. KASZA
  1. Z KAPUSTY: BIAŁEJ, CZERWONEJ, KISZONEJ, PEKIŃSKIEJ,
  2. SURÓWKA WIOSENNA,
  3. BURACZEK NA ZIMNO LUB ZASMAŻANY NA CIEPŁO,
  4. SURÓWKA Z MARCHEWKI
  5. SURÓWKA Z PORY
  6. MARCHEWKA Z GROSZKIEM